Иконата на женския тенис, Били Джийн Кинг, сподели, че не

...
 Иконата на женския тенис, Били Джийн Кинг, сподели, че не
Коментари Харесай

15, 30 и 40 са отживелица: Били Джийн Кинг призова за промяна на точкуването в тениса

 Иконата на женския тенис, Били Джийн Кинг, показа, че " не може да понася " точковата система, която тенисът употребява сега. 80-годишната американка е добре позната, като персона, която не се опасява да показа гледната си точка, без значение какъв брой друга е тя от общоприетата и точно с помощта на нея тенисът е един от най-скъпоплатените спортове при дамите.

В специфичната мрежа " X ", именитата американка показа видео, в което тя говорите кои са измененията, които би желала да наложи, в случай че има силата да го направи, а те всеобщо не бяха утвърдени от почитателите ѝ:

" Не мога да претърпявам точкуването в тениса. Толкова е комплицирано и нелогично. Смятам, че е мъчно да привлечеш младежи в спорта, употребявайки тази система. Мисля, че би трябвало да се отървем от отживелицата с 15, 30, 40 играта и вместо това да имаме 1, 2, 3, 4.

Ще се веселя играчите да имат и име и номер на фланелката си, защото това би им помогнало да бъдат по-лесно разпознавами и по-добре промотирани. Подобна процедура от години съществува в отборните спортове. Също по този начин съм последовател и на тезата, че би трябвало да има идентичен брой сетове при мъжете и дамите във всички шампионати - разкрива 12- кратната " мейджър " шампионка.

Източник: Express

People ask me all the time about the future of the game we all love, and what, if anything, I would change about it if I could.

So, here are my thoughts. Some of these may surprise you.
— Billie Jean King (@BillieJeanKing)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР